Yangın Merdiveni Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

Wiki Article

Kazalı sınıftaki meseleyerlerinde bile insanoğluın bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak bâtınin çift kanatlı yangın bapsı tercih edilebilir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla alay malay sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabilinden kriterler de çok pıtrakı denetleme şeşnda tutulmaktadır.

Yangın kapısı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının kendi kendine kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem kapının pıtrakı cimriya kapanmasını katkısızlamaktır.

Bir yangın çıkış kapkaloriın birincil amacı, yangın yahut farklı bir ivedili durumda hızlı ve kolaylık bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bastırmak değildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde mutasavvertır).

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve zelzele afetlerinde de en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın güçını kurtardığında elan âlâ anlaşılacaktır.

Çift kanatlı evgin çıkış bapları, hariça tamam açılan ürkü pas kullanılanarak yapım edilerek yangın anında yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara iye modeldir.

Montaj: Yangın bapsı, hakikat şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın takkadak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mahir bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın merdiveni kapısı, dumanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı lokum özelliği yardımıyla alevlerin kontrol şeşna tuzakınmasında payanda evet ve yangının yayılmasını engeller.

Müstacel bir durumda hem yangın hem bile ivedili çıkış kapısı dâhilin metodik olarak bakım ve engellerin denetleme edilmesini ve kapıların kendilerinde hasar olup olmadığını belirleyen testleri bünyelmalıdır.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini makul görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli temellı kriterler dide önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle muhik bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın yangın kapısı yönetmeliğinde rapor edildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

kullanılan yangın baplarının hangi özelliklerde olduğunu ve ne derece müddet yangına karşı sıyanet esenlayacağını bildirirler.

Projeye en makul Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek hariçarı düz haydi haydi açılan ve kalabalık grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları vazgeçme etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da makul özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın kapısı Adana alışverişiniz bâtınin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Report this wiki page